ОРГАНСКИ РАСТ. Драматичен напредок.

Хаити има свои предизвици. Да, огромно потценување. Хаити има потенцијал. Исто така огромно потценување!

На Квасанс - од еден креолски збор што значи раст - ние сме посветени на помагањето да се ослободи моќта и енергијата на народот од Хаити. Оваа прекрасна островска држава нема недостаток на паметни, работливи луѓе кои се трудат да создадат подобар живот за себе, за своите семејства и за нивните заедници. Она што недостасува е капитал. Инфраструктура. Образование. Здравствена грижа. Можност. Оние работи што овозможуваат просперитет да се повлече.

Со ваша поддршка, нашите иницијативи за високо влијание ќе продолжат со збогатување на почвата. Садење семе. Зајакнување на Хаиќаните кои им помагаат на Хаитите.

Квасанс не може да ја продолжи својата работа за да им помогне на зајакнувањето на Хаитите кои им помагаат на Хаитите без дарежлива поддршка од грижливи луѓе исто како вас. Ве молиме, помогнете во заживување на оваа прекрасна земја и нејзините снаодливи и неверојатни луѓе со донирање во каузата денес.

Горди сме на долгорочното здружување на Квасанс со Универзитетот во Нотр Дам Хаити. Поддршката на постојните хаитски институции е од клучно значење за нашата мисија. Чувствуваме дека Хаиќаните најдобро можат да им помогнат на своите сонародници и жени.

Главните иницијативи на Фондацијата Квасанс во моментов вклучуваат:

КЛИНИКА ЗА ЛИМФАТИЧНА ФИЛАРИЈАЗИЈА - ИТНА АПЕЛ!

На оваа клиника во близина на Порт-о-Пренс - единствената како што е на Хаити - очајно и треба поддршка за финансирање за да продолжат со нивната суштинска работа.

ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ЦЕНТАР

Веќе во фаза на изградба, овој објект ќе го зајакне претприемништвото како главна сила за промени и раст на Хаити.

ФК КВАСАНС

На Хаити, фудбалот (фудбалот) е неверојатно популарен. Квасанс ФК обезбедува опрема и друга поддршка за младински фудбалски програми во Леожен, Хаити.

Фондацијата Квасанс е непрофитна филантропска организација 501 (в) (3). Со надземна нула, 100% од вашите донации одат во народот на Хаити.

Слики на клиниката за ЛФ
Болница Сент Кроа, Хаити

Предупредување - Сфаќаме дека овие фотографии се графички, извинете ако се противиме, но гледањето на влијанието на овие услови е потребно за да се илустрира сериозноста на проблемот на Хаити.

Кој има корист?

Ние сме страствени да гледаме одржлив раст во секој аспект на егзистенцијата на Хаити. Нашата цел е да ги поддржиме институциите од Хаити кои ќе донесат придобивки за луѓето од Хаити.

знаме-икона

Хаити

Како што ги поддржуваме бизнисот, образованието и технологијата, луѓето од Хаити ќе видат повеќе можности за подобрување на нивниот живот и инвестирање во нивните идни иднини.

РАЗВОЈ

Претприемачите ќе имаат ресурси за растечки деловни активности и да придонесат за подобрување на економијата.

УЧИЛИШТА

Фокусирањето на образованието ќе помогне во опремувањето на луѓето со потребните алатки за создавање подобри можности.

Во спомен на Кларенс „Ерл“ Картер

Ерл беше лично и страсно посветен на помагање на народот на Хаити преку елиминирање на лимфната филаријаза и спречување на нарушувања на недостаток на јод. Неговите несебични и неопеани напори, служејќи со Конгрегацијата на Светиот крст во име на Христос, влијаеа на животите на милиони и текот на една нација.

Слушнете како споделува за Бон Сел Даити, фабрика за сол што ја поддржуваме на Хаити во ова видео (со почеток во 01:41 часот).

За повеќе информации за тоа како можете да придонесете во меморијата на Ерл, ве молиме Кликни тука